BASF ADBLUE® – de schone oplossing

AdBlue van BASF

AdBlue® van BASF

AdBlue® is de geregistreerde benaming van de vloeistof die het mogelijk maakt om aan de actuele emissienormen van de uitlaatgassen in dieselmotoren te kunnen voldoen. AdBlue® is een oplossing van ureum in gedemineraliseerd water en wordt in de hete uitlaatgassen ingespoten. De bij de verbranding gevormde stikstofoxiden worden in de katalysator omgezet in elementair stikstof en waterdamp. Het verbruik van AdBlue® is ongeveer 5% van het dieselverbruik.

In combinatie met de SCR technologie optimaliseert AdBlue® de emissie van roetdeeltjes en brandstofconsumptie. Hiermee kan de hoeveelheid roetdeeltjes in het uitlaatgas met 40% worden verminderd en wordt met behulp van AdBlue® de brandstofconsumptie met 5% verminderd zonder de motor output te beïnvloeden.

OPTISPRAY

OptiSpray is Adblue® met een additief om de oppervlaktespanning te verlagen. Bijvoorbeeld bij motoren die niet ‘warm’ worden omdat ze maar kort gebruikt worden of veel stationair draaien en de uitlaatgassen daardoor niet de benodigde temperatuur hebben, zal de AdBlue moeizamer verdampen. Hierdoor kunnen storingen ontstaan door kristallisatie.

AdBlue® met een ‘oppervlaktespanning verlagend additief’ heeft dan het voordeel dat de AdBlue zich minder makkelijk zal gaan afzetten in de katalysator.

AdBlue® of OptiSpray, Van Hertum zal je altijd in de juiste oplossing voor je behoeften kunnen voorzien. Verpakt of bulk.

Wij leveren hoogstaande smeermiddelen en oliën

CONTACTEER ONS

Openingsuren
Maandag 08:00 - 20:00
Dinsdag 08:00 - 20:00
Woensdag 08:00 - 20:00
Donderdag 08:00 - 20:00
Vrijdag 08:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 12:00/ 13:00 - 15:00
Zondag gesloten